Interactieve VR-app met 360°-video

06-12-2019 | Stijn Spanhove

Fullwood Packo ontwikkelt slimme oplossingen voor het melken van koeien en koelsystemen. Om hun aanbod in beeld te brengen, maakte ik een virtual reality app met 360°-foto's en -video's.

Klanten kunnen de verschillende installaties ontdekken via een virtual reality bril, bv. een Oculus Go. Door gebruik te maken van 360° 3D-video's krijg je een erg realistische kijk in de systemen.
Hoe werkt het?

In de startruimte zie je een overzicht van de verschillende installaties in 3D. Via een virtuele aanwijzer verplaats je jezelf naar de 360°-foto's of -video's. Je hoeft maar 1 knop te gebruiken om te navigeren. Dat maakt de app erg gebruiksvriendelijk.

Eenmaal je je in een video of foto van een installatie bevindt, kan je een menu oproepen. Via dit menu kan je nog andere functies van de installatie verkennen.

dynamisch menu virtual reality app

De opbouw van het dynamisch menu in Unity.Streaming naar extern scherm

Fullwood Packo gebruikte deze VR-app ook op een beurs. Wat de klant via de bril zag, toonden ze ook rechtstreeks op een scherm. Op die manier konden buitenstaanders 'meekijken' en konden de verkopers klanten gemakkelijker begeleidden.360° - 3D video

Bij een virtual reality-bril krijg je een beeld per oog te zien. Dat wil zeggen dat je zowel in je linker- als rechteroog een verschillend beeld krijgt. Hierdoor kan je 3D ervaren. Door de video's in 360° en in 3D op te nemen, creëer je een levensechte ervaring.